Русия поднови ракетните удари срещу Киев


Русия поднови ракетните удари срещу Киев

Снимка: БГНЕС

Русия днес поднови ракетните удари срещу Киев след пауза от 52 дни и осъществи нападения с дронове срещу източните и южните райони на Украйна.

Властите в украинската столица съобщават, че тази сутрин противовъздушната отбрана е прихванала и свалила руски ракети, които не са достигнали целта си. Издадено е било нареждане населението да отиде в укратията. Няма данни жертви.

Съобщава се за пет пострадали частни домове и няколко обществени сгради в Киевска област. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 19 от общо 31 изстреляни ирански дронове Шахед в южните и източните райони на Украйна.

За нападение с дронове съобщава и губернаторът на Одеска област. Ранени са трима души, повредена е пристанищна инфраструктура. Руските сили твърдят, че напредват при Авдеевка, докато Украйна съобщава, че нападенията са били отблъснати, съобщава БНТ.

На този фон президентът Володимир Зеленски поздрави украинските военни по повод навършването на една година от освобождението на Херсон. Той отбеляза, че със своята съпротива жителите не града са станали вдъхновение за целия свят.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *