Сексуално посегателство над репортерка при живо включване в Мадрид

Испанската полиция арестува мъж, за когото се предполага, че е извършил сексуално нападение на телевизионна репортерка, предаде кореспондентът на БНР. Действието се развива в ефир по време на живо включване на една от мадридските улици.

На кадрите се вижда как, докато репортерката Иса Баладо говори в ефир, отзад към нея се приближава мъж, която е хваща за долната част на гърба и я пита каква е програмата, за която работи. Първоначално тя се опитва да го игнорира и да продължи живото си включване, но водещият от студиото я прекъсва и директно пита дали мъжът я е докоснал. В този момент репортерката се обръща към мъжа, който все още стои до нея, с въпроса „наистина ли трябва да ме пипаш?“. Секунди по-късно непознатият си тръгва, като преди това погалва косата ѝ.

След множество възмутени обаждания на зрители полицаите локализират мъжа и го арестуват.

Вторият вицепремиер и лидер на „Сумар“ Йоланда Диас реагира веднага, като каза, че този мачизъм няма да остане ненаказан и Баладо ще получи същата подкрепа като Джени Ермосо, която бе целуната от бившия вече шеф на футболната федерация Луис Рубиалес. „Това, което досега беше „нормално“, вече не е нормално и мъжете трябва да свикнат с това“, каза и министърът на равенството Ирен Монтеро. Според нея „докосване без съгласие е сексуално насилие“ и то трябва да бъде наказано. От телевизионния канал, за който работи журналистката, също изразиха солидарността си с нея, казвайки, че „осъждат всякакъв вид насилие“. 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *