Словакия разширява проверките по границата с Унгария


Словакия разширява проверките по границата с Унгария

Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Словакия реши да удължи граничните проверки с Унгария до 23 ноември, предаде ДПА. Проверките, въведени на 5 октомври, първоначално трябваше да приключат днес.

Кабинетът в Братислава обаче реагира след преминаването към предишни мерки, предприето от Чехия и Полша. В сряда и четвъртък двете съседни държави удължиха последователно граничните си проверки със Словакия до 22 ноември.

Още по темата

26 окт 2023 23:37

57

Новото словашко правителство, състоящо се от две социалдемократически и една националистическа партия, встъпи в длъжност преди седмица и обяви борбата с нелегалния трафик на мигранти за един от своите приоритети.

Словашкото правителство вчера взе решение и за допълнително финансиране от над 2 милиона евро (2,12 милиона долара) за удължаване на граничните проверки.

В понеделник кабинетът демонстрира своята решимост за гарантиране на сигурността на границата с мащабна акция с участието на стотици полицаи и допълнително разполагане на войници на границата с Унгария.

Опозицията и медиите разкритикуваха това като скъпоструваща демонстрация, тъй като не беше заловен нито един нелегален мигрант. (БТА, Петя Гергова)

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *