Смилов: ГЕРБ губи подкрепа, защото е между два стола

Как резултатите от изборите се отразиха на управлението – по БНТ темата коментираха политическите анализатори Даниел Смилов и Георги Харизанов.

Според Георги Харизанов ГЕРБ са в кондиция и имат работещи структури. „Няма да отстъпят от властта и това е отговорно и правилно, защото алтернативата не е добра. Това е най-доброто нещо което политическата система може да представи. То може да работи по-добре, но няма смисъл да бъде чупено, защото няма да дойде по-добро“, каза още той.

Политологът Даниел Смилов контрира, че ГЕРБ губи подкрепа, защото се оказва между два стола. „От едната страна възниква лагер около политици като Ваня Григорова, Радев, „Възраждане“, БСП и т.н. А от другата са ПП-ДБ. И ГЕРБ праща амбивалентни сигнали“, каза още Смилов.

По думите му при ротацията може да се мисли да се направи оценката на постигнатото, и да се види министрите какво са свършили.

Георги Харизанов пък обясни, че е необходима промяна в правителствената конфигурация. „След като бюджетът е непрекъснато е в дефицит, а на Асен Василев четвърти бюджет не му излизат числата. 700-800 млн. лв. са дефицит“, допълни Харизанов

Смилов пък изрази мнение, че фискалната политика, която подготвя България за еврозоната, работи.

Харизанов отговори, че парите не се харчели за дигитализация, инфраструктура, индустриални зони. „И никой не знае къде са парите. Те не се харчат в посока икономически интерес“, каза още Харизанов. И попита дали се спазва инфлационният критерий.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *