Спецов не е смеел да пита свидетел на Гешев, откъде има милиони за дворец

Хубаво е да си главен свидетел на прокуратурата по делото „КТБ“. Спец съда и спец обвинението вече ги няма, но главният прокурор Иван Гешев се грижи неговите свидетели никой да не ги закача. Затова и Бисер Лазов, дългогодишна „дясна ръка“ на банкера Цветан Василев и възползвал се от неговата щедрост се ползва със специален статут на недосегаем за държавните контролни органи.

Тази малка къщурка, която се вижда на снимката, е построена в с. Железница, считано за един от най-баровските райони за богати столичани. Очевидно Лазов е придобил звездния имот с левчета, изкарани с пот на челото между заседанията на съда по делото на века, както е известно делото срещу собственика и служители на фалираната КТБ.

За сведение на читателите, подобни снимки и обемисти папки със сделки на главния свидетел, които съдържат доказателства за съмнителни сделки за милиони, се намират и в НАП, и в КПКОНПИ и в сигнали до прокуратурата, но никой не си мърда пръста да попита Лазов какъв е произходът на средствата, с които така щедро финансира мечтите си.

 

Ясно е, че по времето на Борисовото управление никой не е смеел да пипне свидетелите на прокуратурата, защото такова е било разпореждането „отгоре“. Румен Спецов, назначен от правителството на промяната обаче е притежавал всички въпросни документи. И също не е реагирал. Странно, нали?

Източник: frognews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *