Столичната община изгражда над 100 км ВиК мрежа


Столичната община изгражда над 100 км ВиК мрежа

Снимка: БГНЕС

Столичната община изгражда над 100 км водопроводна и канализационна мрежа в седем столични района, съобщиха от пресцентъра на общината.

Столичната община изпълнява в момента седем проекта за изграждане на канализация по оперативна програма „Околна среда“. Изграждат се над 100 км канализация в кв. „Драгалевци“, „Кръстова вада – изток“, „Суходол“, „Бенковски“, „Обеля“, „Нови Искър“ и на гр. Банкя, кв. „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне. При реализация на проектите за обновяване на централна градска част се подменят съществуващи инженерни мрежи, в това число, се подменени стари топлопроводи и ВиК-мрежа.

БТА припомня, че „Софийска вода“, част от „Веолия“ планира за 2022 г. инвестиции за над 51 млн. лв. за подобряване на ВиК-инфраструктурата на столицата и надграждане на услугите за потребителите. Това е най-големият размер инвестиции, които се правят в рамките на една календарна година за последните 12 години. За сравнение, през 2021 г. дружеството е инвестирало над 40 млн. лева, при планирани 38,9 млн. лева, информираха през миналата година от дружеството.


 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *