Столична община слага пейки по 700 лева, а има по-евтини


Столична община слага пейки по 700 лева, а има по-евтини

Снимка БГНЕС

700 лева за пейка в парка предвижда Столична община.

Заместник-кметът по екологията Десислава Билева обяви конкурс за избор на фирма, която да достави около 900 пейки и 400 кошчета за парковете и градините на София. Стойността на поръчката е 760 000 лв. без ДДС или 912 000 с данъка. Това прави по 700 лв. на бройка, въпреки че съществуват и такива на доста по-ниски цени.

Пейките трябва да са със стойки от чугун, бетон или тръби, а седалките им да са от чам или друга дървесина. Всичките трябва да са с облегалка, като някои ще бъдат с подлакътници, а други – без. Търсената дължина е 180 см, височината с облегалката – 71 см, а само на седалката – 41 см.

Крайният срок за подаване на документи в процедурата е 12 юни. Всеки участник в търга трябва да е реализирал минимален оборот от доставки или продажби на сходни с предмета на поръчката изделия за последните три години в размер на поне 300 000 лв.

Справка в каталози на фирми за паркова и градинска мебел показва, че те предлагат сходни на търсените пейки и кошчета на доста по-ниски цени от тези, които Столична община е готова да плати, пише „Сега“. Български производител например продава дървена пейка с чугунена основа и с тегло 50 кг на дребно за 476 лв. с ДДС. Дизайнът й доста напомня пейките, които в момента са разположени в Борисовата градина и в други паркове. Бетонните кошчета на същата фирма струват около 250 лв. с ДДС, а цените на металните започват от 330 лв.

 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *