Страшилището Венци Боксьора движи канала за мигранти през Годеч

Бандитът от Световрачане прекарвал по 300 афганистанци месечно към Сърбия

Прочулият се със серия от брутални побои над жители на село Световрачане рецидивист Венцислав Дамянов – Венци Боксьора е ръководил канала за трафик на бежанци през Годеч, а дейността му е била подпомагана от полицаи от Костинброд и Трън, научи „Уикенд”. В неделя микробус, натъпкан с 30 млади афганистанци, катастрофира край село Труден, а при инцидента шофьора на возилото загина на място. От МВР все още не могат да установят самоличността на починалия трафикант, тъй като той е бил без документи.

След тежката катастрофа с бежанци край Годеч, местните жители се вдигнаха на протест заради липсата на полицейско управление в града. Според думите им, през последните месеци трафика на нелегални мигранти през Годеч процъфтява и било често срещано явление жителите на Годеч и съседните населени места да се натъкват на омаломощени от глад бежанци, зарязани от трафикантите без пари, телефони, документи и храна.

Според няколко независими един от друг източници на „Уикенд“, канала за трафик на бежанци, минаващ през Годеч, се ръководи от Венцислав Дамянов – Венци Боксьора и от дясната му ръка Самбето от Нови Искър. Крими тандемът
прекарва бежанци от Афганистан с микробуси през българо-сръбската граница, използвайки маршрута през Годеч заради липсата на полицейски патрули.

Твърди се, че всеки от бежанците плаща по 1000 евро, за да бъде прекаран от България към Сърбия. Мигрантите предпочитали да влизат в Европа през Сърбия, откъдето ги прекарвали към Унгария и към Румъния. Организацията на Венци Боксьора контролира маршрута на бежанците към Сърбия през Стрезимировци. Смята се, че всеки месец организацията на татуирания гангстер.

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *