Съвети за преодоляване на човек, когото не можете да имате

 Не е тайна, че да обичате някого, когото не можете да имате, е доста болезнено. Изисква се време, докато приемете, че човекът ви е отхвърлил, че нямате шанс с него и трябва да продължите напред с живота си и да забравите за тези чувства. Трудно е да преодолеете някого, към когото изпитвате любов и това няма да стане бързо. Но ето няколко съвета как може по-лесно да забравите човека, според „Elite Daily“.

Прекъснете комуникацията

За ваше добро е да спрете да общувате и да си пишете с човека, в когото сте влюбени, ако той ясно ви е дал да разберете, че не иска връзка с вас, а ви приема само като приятел. Това е много трудно да се направи, докато имате чувства, тъй като харесвате човека, искате да го задържите в живота си, дори само като добър познат. Но не трябва да приемате по-малко, отколкото заслужавате. Докато комуникирате с тръпката, ще се влюбвате още повече, ще се впечатлявате от определени качества и тайнично ще се надявате, че в бъдеще имате шанс с нея, че тя може да развие чувства към вас. Така сте в задънена улица, не може да продължите напред и чакате нещо, което може и да не дойде. Изкушаващо е да продължите да си говорите и споделяте, но не го правете – така никога няма да получите всичко, което искате от този човек или да намерите нов. Заети сте с мисли за него, разочаровани от реалността и изпускате другото, което може да ви се случи. Трябва да намерите човек, с когото имате бъдеще.

Приемете, че любовта няма да изчезне

В същото време не очаквайте веднага да загубите чувствата към тръпката, особено ако сте спрели да общувате. И не заравяйте тези чувства дълбоко в себе си, не се крийте от тях. Колкото повече се опитвате да ги отблъснете, толкова повече те ще се връщат към вас. Приемете, че сте влюбени, надявали сте се да имате връзка с този човек, а сега трябва просто да се оставите на чувствата, да потъгувате и чак след време да ги преодолеете. Трябва да си дадете време, в което да помислите и да се излекувате, няма как веднага да продължите напред и да отричате за чувствата. Позволете си да изпитате болката, така раната ще зарасне по-бързо. Може да говорите с близък приятел, роднина или терапевт за чувствата и емоциите, не ги потискайте.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *