Съдът пусна Васил Божков под домашен арест, ще го следят с гривна

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Софийският апелативен съд пусна бизнесменът Васил Божков под домашен арест. Изпълнението на мярката ще се следи с електронна гривна, съобщи БНТ.

С бурни аплодисменти от симпатизанти тази сутрин Васил Божков влезе в съдебната зала, където тричленен състав на Софийския апелативен съд трябва да реши дали да го остави в ареста.

На 26 август Градският съд постанови „задържане под стража“ за хазартния бос, който ден по-рано се върна в България. Мярката е по едното дело срещу Божков – за данъчни престъпления, свързани с хазартния му бизнес.

По време на съдебното заседание прокуратурата изнесе данни за комуникация и съвместен бизнес между Божков и лидера на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин. От държавното обвинение изнесоха и доказателства за договорки между Божков и бивши председатели на Комисията по хазарта, за плащането на по-ниски такси срещу възнаграждения под масата.

Междувременно последва двудневен разпит на Божков в прокуратурата като свидетел по разследването, което беше образувано по повод твърденията му, че е бил изнудван от бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, за 60 милиона лева.

Стана ясно и че с прокурорско постановление е осигурена лична защита за Божков и семейството му.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *