С войната Западът искал да задържи развитието на Русия


С войната Западът искал да задържи развитието на Русия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Западът предизвика конфликта в Украйна, за да задържи развитието на Русия, каза днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

На среща с млади учени от Руския федерален ядрен център в Саров, Путин припомни предишното си посещение в този град в Нижегородска област през 2014 г.

„Тогава нашите недоброжелатели направиха първите си стъпки в своите опити да ограничат нашия технологичен суверенитет, да попречат на развитието ни“, заяви руският президент, визирайки санкциите, наложени на страната му от Запада след анексията на Крим и началото на конфликта в Източна Украйна.

Путин припомни, че преди девет години е говорил за необходимостта „от предприемане на енергични мерки, за да бъде гарантиран технологичният суверенитет“ на Русия. „Трябва да кажа, че нашите прогнози се сбъднаха“, отбеляза той.

Руският президент обобщи, че е било направено много, за да бъде гарантиран технологичният суверенитет на страната му, но предстои още доста работа.

Откакто Русия предприе пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари миналата година, Путин често казва, че войната е била провокирана от Запада. През тези вече близо 19 месеца руският президент рядко се появява на обществени места./БТА

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *