Трима българи арестувани на Гюешево, съдят ги в РСМ по бързата процедура


Трима българи арестувани на Гюешево, съдят ги в РСМ по бързата процедура

Снимка: Facebook

Трима българи са арестувани на ГКПП „Гюешево“. Зам.-председателят на Комисията по външна политика в 47-то и 48-то Народно събрание Ангел Георгиев ще бъде съден в Македония по бързата процедура с още двама български граждани, съобщиха от партия „Възраждане“.

Тримата български граждани са бити и арестувани на границата с Македония на ГКПП „Гюешево“. Те са транспортирани в град Крива паланка, където ще бъдат съдени по бързата процедура.

Още по темата

4 фев 2023 11:24

187

Възможният изход от това бързо и неправомерно производство са два: да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен печат или да бъдат осъдени на до 35 дни затвор.

От партия „Възраждане“ настояват българската държава да заеме твърда позиция в защита на българските граждани.

Според информацията на македонски медии тримата българи били задържани за нарушаване на обществения ред и спокойствие на ГКПП „Деве баир“, Република Северна Македония, съобщи министерството на вътрешните работи на страната, цитирано от МИА.
 
„Около 12:45 часа на ГКПП Деве баир е извършено нарушение на обществения ред и спокойствие от Г.З. (35 г.), А.Х., (50 г.) и Р.Х.(54 г.), български граждани, които първо се държаха вербално нагло и неуместно, използвайки най-унизителни думи, а след това се опитаха да нападнат физически полицейски служители, извършващи служебни действия, при което бяха задържани и се работи за пълно изясняване на случая“, информира говорителят на окръжната дирекция на МВР в Куманово Ивана Младеновска.
 
На граничния пункт „Деве баир“, между Република България и Северна Македония, от тази сутрин е засилен полицейският контрол заради обявените организирани групи от български граждани за посещение на гроба на революционера Гоце Делчев по повод отбелязването на 151-ата годишнина от неговото рождение, напомня агенцията.
 
Малко по-рано министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщи, че е отстранена повреда в системата, поради която движението на моторни превозни средства през граничните пунктове беше прекъснато за няколко часа и това породи опашки от чакащи и напрежение на граничния пункт „Гюешево“-„Деве баир“.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *