Трима загинали и ранено бебе при руски обстрел в Херсон

Трима души загинаха, а най-малко 12, включително двумесечно бебе, са ранени при руски обстрел, засегнал болница и жилища в южноукраинския град Херсон, съобщи областният управител Олександър Прокудин, цитиран от Ройтерс.

Днес следобед двама души бяха убити, а десет ранени при комбинирана атака срещу центъра на града, посочи губернаторът.

„Осем превозни средства, включително линейка, административна сграда, болница и най-малко 15 жилищни сгради са унищожени или повредени“, добави той.

Прокудин сподели видеозапис, показващ сгради с дупки от снаряди и изпочупени прозорци, купчини строителни отпадъци и напълно изгоряла линейка.

В друго съобщение областният управител заяви, че по-рано днес е стреляно по лека кола в херсонско предградие, при което е загинал един човек, а двумесечно бебе и неговата майка са ранени.

„Тази обгоряла купчина метал само допреди няколко часа е била колата, с която семейството се е връщало от преглед при лекар“, добави той и сподели видео, на което пожарникари работят на мястото.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери изнесените данни чрез независим източник.

В края на миналата година руските войски напуснаха Херсон и западния бряг на река Днепър в тази област, но сега редовно обстрелват тези райони от позиции на източния бряг. Местните обикновено чуват тревоги за въздушно нападение по няколко пъти на ден./БТА

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *