Три са вече жертвите на бедствието по Черноморието, няма сигнали за още изчезнали


Три са вече жертвите на бедствието по Черноморието, няма сигнали за още изчезнали

Снимка: БГНЕС

Три са потвърдените жертви на потопа на Черноморието – двама мъже и жена, съобщиха от МВР. Няма нови сигнали за изчезнали хора.

Третото тяло може да е на една от жените, които се издирват от вчера. Те са председателката на Районния съд в Царево Мария Москова и нейната дъщеря, за която се знае, че е ветеринарен лекар.

Още по темата

6 сеп 2023 12:17

112

6 сеп 2023 10:39

69

6 сеп 2023 09:27

56

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия. Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ,  заедно с доброволно формирование от Пловдив, по Закона за защита от бедствия освобождават пътя за село Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и къмпинг „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари  участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в село Кости и оказват съдействие на местното население, съобщиха още от МВР.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *