Убиецът на шофьора в Прилеп специално се върнал да вземе нож: „Исках да го заболи“


Убиецът на шофьора в Прилеп специално се върнал да вземе нож: "Исках да го заболи"

Снимка БГНЕС, архив

Задържаният за убийството на 57-годишния шофьор в село Прилеп първо го е набил, а след това се върнал за нож и го намушкал в левия глезен. Острието обаче засегнало важен кръвоносен съд и шофьорът Руско Танев издъхнал от остра кръвозагуба за около десетина минути.

Това разкри в кулоарите на Бургаския окръжен съд наблюдаващият прокурор по делото Ангел Георгиев.

Според самия задържан Стефан Дехнев той не искал да го убива, а само да го нарани. От данните по делото пък ставало ясно, че задържаният Стефан, обявен първоначално за дядо на детето, нямал роднинска връзка с него, пише „24 часа„.

Още по темата

29 авг 2023 17:52

93

29 авг 2023 08:05

400

28 авг 2023 19:40

196

„Исках да го заболи, защото като сгази детето и го взех в ръце то не приличаше на човек. Много съжалявам, не знаех, че ще стане така“, каза 46-годишният Стефан.

Мъжът, който е съден за кражби и грабежи поиска от съда да му наложи мярка домашен арест. Прокуратурата обаче настоя за най-тежката мярка „задържане под стража“, тъй като е имало опасност обвиняемият за напусне страната, както го е правил и преди, или да повлияе на свидетели – настоящи и бъдещи.

Въпреки че автотехническата експертиза още не е готова има данни, че шофьорът на камиона, блъснал 6-годишното дете е карал с около 15 км/ч.

В кръвната му проба не е открит алкохол.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *