Ударничка: За 210 дни Нинова назначила 500 души, свои хора, на апетитни длъжности (Скандален списък)

Скандален списък със стотици назначения, извършени от Корнелия Нинова, докато бе вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, пристигна в редакцията на Lupa.bg. Всеки ден, в продължение на 210 дни (календарни – б.р.) шефката на БСП е назначавала по между двама и трима свои приближени, но не само в своето ведомство, а във всички четири, дадени на червените в коалицията „Петков“. 

Сред тях, както прави впечатление, присъстват имена на делегати на конгреса на Столетницата, които отказаха да утвърдят хвърлената от Нинова оставка след изборната катастрофа за партията в края на миналата година, членове на Националния съвет, апаратчици на „Позитано“ 20, служители на пресцентъра, хора от партийната телевизия БСТВ на административни длъжности, както и семейни приятели на Нинова.

А като един от фрапиращите примери лъсва назначението на авренския плебой Мирослав Коларов в борда на „Напоителни системи“.

Като единственото, по думите на бесепарите, с което въпросният другар бил известен в партията, е… тази снимка с Бойко Борисов.

Че в държавни предприятия и дружества под шапката на Министерството на икономиката има куп симпатизанти на ГЕРБ свидетелстват и от структурите в София и Пловдив.

Червените алармират, че единственият критерий, по който Нинова е пращала предложенията за назначения и е подписвала заповедите в своето ведомство, бил „степен на лоялност“ към нея. Говори се дори, че някои костеливи социалисти, дръзнали да се опълчат срещу нея на последното заседание на конгреса, са били „подкупени“ с обещания да получат тлъсти постове и заплати, ако се „обърнат“ и гласуват против оставката й.

Източник: bairak.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *