Удар: Шеф на „Гранична полиция“ пусна чадър над бежанците, нахлуващи в България, ето го Ивайло Стоянов – Бебето (ШОКИРАЩО ВИДЕО + СНИМКИ)

Шефът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ в Смолян Ивайло Стоянов е основен играч в супер доходоносния криминален бизнес с трафик на бежанци, гласи ексклузивен сигнал до Narod.bg.

Скрийншотът показва как ченгетата от „Гранична полиция“ безучастно наблюдават влизането на група бежанци на територията на България

Темата е особено актуална, след като трафиканти на хора, самите те мигранти, прегазиха двама полицаи в Бургас – 31-годишния Йордан Илиев, старши полицай в сектор „Охранителна полиция” и колегата му Атанас Градев на 43 г., командир на отделение в сектор „Охранителна полиция“. И двамата загинали полицаи са от Първо районно управление в морския град.

Защо вътрешният министър Иван Демерджиев не поиска оставката и на Ивайло Стоянов, след като настоя зам.-шефът на „Гранична полиция“ Деян Моллов, втори братовчед на преторианец №1 на Иван Гешев – мистично забогателия прокурор Ангел Кънев, за освободи поста?

Във видео, което притежава само Narod.bg, се вижда как бежанци прекосяват гранична река и снимат патрул, изпратен от Иво Бебето не да ги залови, а да ги пази, докато влязат нелегално на наша територия.

Според източника на Narod.bg под ръководството на Ивайло Стоянов минават стотици мигранти, които, вместо да бъдат арестувани, се посрещат и ескортират от гранични полицаи.

Според актуалния ценоразпис „услугата“ върви от 1000 до 3000 долара, т.е., на група от десетина криминално влезли у нас чужденци се прибират между 10 и 30 000 долара.

До октомври 2021-а Ивайло Стоянов – Иво Бебето бе началник на РДГП в Петрич. На 19 октомври пробитото ченге бе преместен за началник на Регионална дирекция „Гранична полиция“ в Смолян.

Докато началстваше в Петрич Иво Бебето бе проверяван за покровителство и безпроблемното преминаване на контрабандни цигари към Гърция през ГКПП „Кулата”.

Абсурдът е, че Бебето изобщо не се стараел да крие високите доходи и охолния живот, напълно несъвместими с полицейската заплата. Граничното ченге се движел с лъскаво БМВ за над 150 бона, с което дори ходел на работа и паркирал пред „Гранична полиция” в Петрич, с което шокирал подчинените си.

Освен това пратил дъщеря си да учи в Англия, за което плащал по 30 хил. паунда за обучението й на семестър и още толкова за издръжка. Това било установено и при проверките на вътрешния инспекторат на МВР.

В града се говори и за огромна сума, извадена от Иво Бебето – 100 000 евро, платени за откупа на Жоро Пурата, който бе отвлечен от „Наглите” и освободен след като приятелите му събраха за два дни исканите от похитителите пари.

С най-много се отчел именно Стоянов, спомнят си и криминалисти, след което отвлеченият Георгиев бе пуснат.

Срещу него имало и разследване, поръчано от покойния вече шеф на митниците Ваньо Танов. Оттук също изскочили притеснителни данни за корумпирани митничари и полицаи. Лъснало, че чрез подставени лица върти едно от най-доходоносните заведения в Петрич – огромната пицария в центъра „Порто Рико”.

Заради данните Танов няколко пъти предлагал Ивайло Стоянов да бъде уволнен, но явно Бебето имал чадър на високо ниво в МВР, защото това така и не се случило.

Същото се случило и през последните години, тъй като инспекторатът към МВР постоянно образувал разследвания за връзките на Стоянов с Жоро Пурата, но той неизменно запазвал поста си. Според хора от Петрич това се дължало на връзките на Бебето с политици, включително с кмета на Симитли Апостол Апостолов от ГЕРБ, както и ъндърграунд бизнесмени.

ВИДЕОТО ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=9C98SkMN7ok

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *