Хамас пуска чужденци да напуснат Газа, има и българи


Хамас пуска чужденци да напуснат Газа, има и българи

Снимка БГНЕС, архив

Палестинското радикално движение Хамас публикува списъци с хора, които могат да напуснат ивицата Газа през контролно-пропускателния пункт „Рафах“. Сред тях са и български граждани, които очакват да бъдат евакуирани от размирния район. Информацията е на руската агенция ТАСС, който се позовава на граничната служба на Газа.

„Публикуваме списъци на притежателите на паспорти на други държави, които ще могат да преминат през ГКПП Рафах на 1 ноември. Гражданите, посочени в документа, трябва да присъстват на ГКПП в 07:00, за да се улесни процеса на преход“, се казва във фейсбук съобщение на граничната служба на анклава.

Няма информация дали пристигналите на пункта по-късно от определения срок ще бъдат допуснати да преминат границата. Списъците бяха публикувани през нощта, информацията за тях не беше дублирана в медийните ресурси на Хамас.

Списъците включват граждани на Австралия, Австрия, България, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония. Освен това на служителите на Международния комитет на Червения кръст и на неправителствените организации (НПО), работещи в анклава, също ще бъде разрешено да напуснат Газа, допълва ТАСС, цитирана от „Дарик нюз“.

Общо в списъците има поне 430 души. Освен чужди граждани и служители на международни и неправителствени организации, те включват палестинци с двойно гражданство.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *