Христос воскресе! Здраве и мир във всеки дом


Христос воскресе! Здраве и мир във всеки дом

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отбелязваме един от най-светлите празници в годината. В християнската религия на Великден се чества възкръсението на Исус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан.

Пасха Христова или още Великден е празник на празниците и тържество на тържествата.

Този ден Господ го е сътворил, за да се възрадваме и развеселим в него. Чрез своето славно възкресение Исус Христос е сразил Сатана. Според Новия завет това стопроцентово зло вече е победено. Със слизането Си в ада като победител Господ разруши властта на дявола и неговото царство.

По този начин се изпълнява и Божието обещание към нашите прародители Адам и Ева. Когато били изгонени от рая Бог им обещал, че ще изпрати Месия, който ще смачка главата на змията, т.е. ще унищожи това зло, което е изкусило първите хора. Това е изпълнението на Божието обещаниe.

Седмицата след великия ден се казва Светла седмица, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. Между Великден и Петдесетница хората продължават да се поздравяват с поздрава „Христос Воскресе“.

Екипът на Dnes.bg ви пожелава Великденските празници да бъдат изпълнени със здраве, радост и прекрасни моменти заедно с най-близките ви хора. И във всеки дом да има мир и любов!

Христос Воскресе!

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *