Цалапица отново излезе на протест


Цалапица отново излезе на протест

Снимка: БГНЕС

Нов протест на жителите на село Цалапица тази вечер. С настояване за незабавното откриване и връщане у нас на убиеца на 24-годишния Димитър хората блокират кръговото кръстовище на Орта хан по пътя за Пазарджик, предаде БНТ.

Полицията е предприела мерки преминаващите автомобили да бъдат спирани на определени интервали, без да се пренасочват през обходни маршрути.

Близките, родините и приятелите на убития Митко протестират повече от месец с искания за справедливи присъди и прозрачно разследване на престъплението.

На протеста е и Стелиян Дзивков – младежът от Цалапица, който е закарал Рангел след убийството до летище София, за да хване полет до Германия. Стелиян обясни, че не са били много близки, а и заради разследването няма как да сподели подробности. Във въпросната вечер Рангел не е имал външни наранявания, но се е държал странно. Говорили са си, но не са коментирали Митко.

40 дни след смъртта на младия мъж все още основният заподозрян за престъплението не е арестуван. Майката на Димитър Малинов – Атанаска Бакалова направи обръщение към сочения за основен извършител Рангел Бизюрев. Тя се обърна с него с молба да се предаде, за да стане ясна и неговата версия. За него се знае, че се укрива в Германия, а в Цалапица все повече се появяват съмнения, че той може и да е натопен.

Двама близнаци бяха обвинени в лично укривателство за жестокото убийство на Димитър Малинов. Протестиращите искат обвинението спрямо тях да бъде променено от „укривателство“ в „съучастие“.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *