ЩЕ ОГЛАВИ ЛИ ОТНОВО ОБЩИНА ТЕТЕВЕН ТОЗИ КОЙТО Я ДОКАРА ДО ФАЛИТ?

Предстои балотаж за кметския пост в община Тетевен. Участниците в него са сегашния градоначалник Д-р Мадлен Бояджиева и познатия от 90-те години кредитен милионер и осъден за присвояване на общински средства бивш кмет на града Милен Ганев Милев.

Всички в общината се питата възможно ли е да допуснем човека фалирал община Тетевен през 2014 г. Милен Ганев отново да я оглави? Възможно ли е отново да ни стане кмет осъдено от българския съд за присвояване на общински средства лице? И с право си задават тези въпроси, защото виждайки финансовия ресурс с който се купува и контролира вот от кандидата Милен Ганев, нещата вървят именно натам.

Малкото хронология в медиите показва, че след като е арестуван и губи изборите през 2015 г. бившият кмет Милен Ганев оставя общината с над 5 милиона задължения, запорирани банкови сметки и с финансови корекции по проекти за над 12 милиона. Встъпвайки на поста сегашния кмет д-р Бояджиева заварва една финансово фалирала община, със запорирани сметки и със спряно електричество. Налага се община Тетевен да влезе в списъка от още 8 общини които да получат помощ от държавата заради финансовия си фалит.

Междувременно Ловешкия окръжен съд признава за виновен бившия кмет Милен Ганев и сегашен кандидат отново за кметския стол, че в качеството си на длъжностно лице е присвоил 72 хиляди лева, само малка част от сумите за които също има доказателства, че са присвоени. Бившия кмет Милен Ганев получи условна присъда от 3 години и му се отнема правото и да заема държавна и общинска длъжност. Разбира се решението е обжалвано, което позволява на Милен Ганев да се кандидатира и на сегашните избори за кмет, както и преди няколко години за депутат от партия ДПС.

Осем години след тези събития община Тетевен все пак оцеля. Оцеля не само финансово, но и вече придоби съвсем различен облик. Милионите задължения и финансови корекции бяха погасени от сегашния кмет д-р Мадлен Бояджиева и община Тетевен вече е финансово стабилна.

Сега предстои оспорван балотаж на който тетевенци се питат как е възможно човек осъждан за злоупотреби именно като кмет, отново да му се позволява да е кандидат и отново да хвърля стотици хиляди левове за скъпи кампании и купуване на гласове? Възможно е, понеже сме в страната на неограничените възможности.

Развръзката ще е в Неделя. Така или иначе всичко зависи от активността и съвестта на избирателите, от това дали те ще излязат да гласуват за да надделеят на купения и контролиран вот, с който мафиотските структури из страната, се опитват да узурпират местната власт.

Решението е едно – активност и масово гласуване в неделя, за да не влезе отново Тетевен в криминалните хроники и този път наистина да достигне до фалит на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *